Jak smazat emailovou adresu z našeptávání Windows Pošta při automatickém doplňování

Smazat chybně zadaný kontakt, který se automaticky nabízí při zadávání adresáta v aplikaci Pošta a kalendář v počítači s Windows 10, není úplně snadné. Poradíme vám jak odstranit nežádoucí email. 

0

Pokud používáte vestavěnou aplikaci Pošta ve Windows 10, možná se vám stalo, že jste omylem odeslali email na adresu s překlepem. Nebo chcete z našeptávání odstranit kontakt, který už nepoužíváte.

 

Zatímco návodů pro Outlook existuje na internetu spousta, u Pošty a kalendáře není řešení příliš snadné. O problému se diskutuje v angličtině na Windows fóru zde.

Jak odstanit email z našeptávání

Pokud napíšete do adresy příjemce emailu jeden nebo více znaků a nabízí se vám nevhodná adresa, pro její odstranění bude nutné resetovat aplikaci Pošta a kalendář. 

  1. Zvolte do pole příjemce chybnou adresu, která se následně podtrhne. Klikněte na adresu pravým tlačítkem myši a zvolte Zobrazit víc. V detailech kontaktu uvidíte emaily, které jste se pokusily odeslat.
  2. Pro odstranění adresy z našeptávání je nejdříve nutné vymazat veškeré související emaily, prohledejte všechny složky pomocí vyhledávání, nesmí zůstat ani jeden např. v koši nebo spamu, jinak adresu Windows vždy znovu zobrazí. 
  3. V nastavení systému Windows běžte do Nastavení | Aplikace | Pošta a kalendář | Rozšířené možnosti | Resetovat. Tím se smaže veškeré nastavení aplikace, včetně podpisů emailu nebo rozložení. Emailové účty většinou zůstanou beze změn, vyjímečně bude některé potřeba nastavit znovu. 
  4. Restartujte počítač.

Po resetu aplikace Pošta a kalendář je vymazána mezipaměť automatického dokončování, odstraní se tedy všechna našeptávání, ke kterým neexistují žádné dřívější emaily, jenž jste v minulosti trvale smazali a musí se vytvořit znovu pouze z existujících emailů.

 

Pokud jste odstranili opravdu všechna propojení na chybný email, už se v našeptávání nemá znovu z čeho vytvořit, proto než reset provedete, prohledejte opravdu veškeré zmínky o adrese, které se potřebujete zbavit.

 

Znovu budete muset nastavit rozložení oken, podpisy pro jednotlivé účty, oblíbené složky a v některých případech bude potřeba znovu nastavit i emailový účet, typicky se to stává u některých Google účtů.

Upravit
comments powered by Disqus